Jockes blogg

Jockes blogg

Resfeber

DagbokPosted by Jocke Mon, February 25, 2008 11:31:22
Ytterligare en dag av hoppade föreläsningar. Imorgon bär det av till ryska Kirovsk. Ska bli så himla skönt. Längtar något så...

  • Comments(6)//jocke.kaempe.se/#post77

Back to Biblo

DagbokPosted by Jocke Thu, February 21, 2008 13:45:42

Jag har hittat tillbaka till pluggron... Har hittat en alldeles fantastisk plats i biblioteket som är lugnare och lättare att koncentrera sig på. Det underlättar något enormt. Ska sitta här ett par timmar till, innan jag åker hem, byter om och tar mig ned till Måttsundsbacken för en kväll på skidorna.

5 dagar kvar....

  • Comments(0)//jocke.kaempe.se/#post76

Mattehets

DagbokPosted by Jocke Tue, February 19, 2008 17:35:28
En miss i kommunikationen mellan mig och Gustaf ledde till att vi lyckades färdigställa helt fel uppgift till dagens lektion, vilket också ledde till att vi stod handfallna när dagens läxa skulle lämnas in. Vi förtjänade utskällningen som följde. Jag tror inte någon av oss engagerat sig tillräckligt i det här ämnet för att kunna säga: "Vi försökte ju iallafall". Nu är jag fast med nya matteuppgifter som skall in imorgon istället, men att ta igen 3 veckors försummad inlärning gör man inte i en handvändning. Det blir uppesittarkväll på Biblo ikväll, men jag har bara mig själv att skylla. Har klarat en uppgift av fyra och är så trött... Jag vill till Putinland...

  • Comments(0)//jocke.kaempe.se/#post75

Studier på efterkälken

DagbokPosted by Jocke Sun, February 17, 2008 21:10:52

Jag vet att man egentligen inte borde skriva om det, för det är inget att vara stolt över, men just nu ligger jag efter... Tentorna är i fas, det är skönt. Däremot har statistiken blivit lidande. Det är så enormt svårt att motivera sig till att öppna den där jättetjocka boken, speciellt när "det där andra" har dragit igång på allvar.

Vad är då det där andra? Förra helgen var det Riksgränsen, i måndags kvällskurs i säker alkoholservering, i onsdags Måttsundsbacken, i torsdags serveringsdag på STUK, i fredags lacrosseträning och igår städdag och personalfest på STUK, och då har jag ändå blivit tvungen att hoppa över lacrosseträningar. Nu i veckan skall jag ta igen lite pluggtid, gå ytterligare alkoholutbildningar, träna lacrosse (förutsatt att jag blir frisk), komplettera min skidutrustning, växla in rysk valuta, gå på 4 föreläsningar, förhoppningsvis hinna med en sista dag i Kåbbans backar och slutligen, nästa tisdag, gå upp tidigt för att resa till Kirovsk i Ryssland och trycka puder i en vecka med DubbelA, Waiter, Dansken, Wolwerine och Äventyrs-Bergman.

Den é fin!

  • Comments(1)//jocke.kaempe.se/#post74

Vem har bestämt vad Gud gillar?

DagbokPosted by Jocke Tue, February 12, 2008 11:54:13

Man tänker mycket i duschen... Okej... Jag är hyfsat duktig på att tänka överallt, vilket gör det så skönt med lacrosse eller skidåkning, där man bara behöver ha en enda sak i skallen, men hur som helst: Duschen. Jag tänker där.

Vad som upptog mina tankar den här gången är motståndet (det är inte så stort, men likväl finns det där) mot annorlunda gudstjänster. Vem bestämmer vad Gud gillar? Och förresten, vem har bestämt att Gud gillar gudstjänster? Nej. Gudstjänsterna är till för oss människor. De finns till för att ge oss en samlingspunkt för våra trosyttringar och för att spegla vårt sätt att se på Gud. Vad är det då för problem när en vanlig söndagsgudstjänst förvandlas från en vanlig gudstjänst med strikt liturgisk ordning till en energisk glädjeyttring och en hyllning på ungdomars vis? I kyrkan råder en inbyggd rädsla för förnyelse som är svår att komma runt. 'Bluesdeacons' berömda budord: "Det där går inte", "Det har alltid varit så" och "Vad var det jag sa?" är inte helt tagna ur luften.
Naturligtvis förespråkar jag inte att slänga ut liturgin, men i tider där fler och fler lämnar Svenska Kyrkan är det dags att tänka om igen. "Hoc in pactem filiokte" Var det så det uttalades? Det hokus pokus som gjorde bröd till kristi kropp? Det skulle vi inte drömma om att säga i en gudstjänst idag eftersom det är viktigt att folk förstår vad som sägs. Trots att svenskan är det språk som används idag är det fortfarande inte alltid folk förstår vad som sägs, eller är fullt med i vad gudstjänstens olika delar innebär. Salig Burke var en konservativ motherfucker men han myntade ett uttryck vi kan ha i åtanke även idag: "förändra för att bevara". Svenska Kyrkan måste förändras lite till. Hemma är de gudstjänster som drar mest folk i veckorna fortfarande Mässa i Viston och Sinnesrogudstjänsterna. Jag tycker att det talar sitt tydliga språk. Föröndra för att bevara vår kyrka. Annars är risken stor att hon tynar bort!

  • Comments(4)//jocke.kaempe.se/#post73

JAG HATAR...

DagbokPosted by Jocke Tue, February 05, 2008 15:39:55
...MAPLE T.A. OCH ALLA &%¤#§#@ MATTEQUIZAR!!!!!

  • Comments(2)//jocke.kaempe.se/#post72

Polisanmälningar: En nödvändighet!

DagbokPosted by Jocke Sun, January 27, 2008 16:22:55

"Alla som inte dansar..." årets dummaste eller smartaste låt. Välj själva. Personligen har jag inte riktigt bestämt mig. Den är medryckande, men kontroversiell. Kanske för kontroversiell. Den åsikten delar jag iallafall med en 32-årig Karlstabo som har polisanmält låten. Åter och åter igen hör jag radiopratare göra sig lustiga över tilltaget. Det gör mig förbannad.
Nu är det såhär. Vi har en grundlagsskyddad tryck- och yttrandefrihet. Den innefattar även begränsningar som förbud mot kränkningar och hets mot folkgrupp och liknande. Vi har också ett fungerande rättssystem (Ja, det är fungerande, åsikter om huruvida våldtäktsmän bör ha högre straff eller ej kan jag diskutera en annan gång, speciellt eftersom det idag räcker med att stå still på krogen...).
Det är inte mer än naturligt att när vi börjar tänja på gränser testas också våra lagar. En polisanmälan mot låten är således inte bara en rättighet och ett sätt att sätta ned foten och visa att: "Här går min gräns och ni har trampat på den". Det är också en ren nödvändighet för att frågan skall kunna prövas och därigenom ge oss en anledning att tänka efter vad som är rätt och vad som är fel och för våra domstolar att se över vad som är rätt och vad som är fel i Sverige.
Inte konstigt alls. Saken har nu inte gått vidare, så låt den då bero...

För den som är intresserad av Sverigen grundlag, kolla in: http://www.riksdagen.se/templates/R_Page____1527.aspx
Och för den som undrar vad som sägs i tryckfrihetsförordningen läs: http://www.riksdagen.se/templates/R_Page____6062.aspx (kolla särskilt 7 Kap. 4 § 14)

PS Alla som inte kollar är landsförrädare DS

  • Comments(2)//jocke.kaempe.se/#post71

Nyttig helg

DagbokPosted by Jocke Sun, January 27, 2008 13:44:25

Att sitta och äta en sen frukost vid köksbordet och titta ut över det tjocka snötäcket på gården (den stora korggungan mitt på gården har man fått gräva under för att den inte skall slå i när man gungar) är såna här dagar ganska skönt. Det är söndag. Digilistan spelas på p3. Jag har städat klart köket och kaffevattnet är snart färdigt. Idag ska jag försöka ta tag i statistikpluggandet, kanske skriva eller teckna lite, samt slå på någon av de nyinköpta filmerna München eller United 93 senare idag. En hel söndag för mig själv och den är bara min.

Igår var det flyttdag för Pan och Pocahontas. Eftersom Pocahontas hade studentrum var det Pans lägenhet och hennes möbler som var det huvudsakliga föremålet för vår flytt. Från 10 på morgonen till 20 på kvällen jobbade jag, Pan, Pocahontas, Gustaf, 'Tristan' (Tidigare omnämnd som Herr Snäll, men det låter bara för töntigt... Han är fortfarande snäll), 'Tysken' och Pans moder med att återställa den gamla lägenheten och flytta över möbler till den nya. Kallt var det i vilket fall. 17 minus skulle jag tro. Jag fryser fortfarande när jag tänker på det. Hoppas det blir bra.

Blog Image

  • Comments(1)//jocke.kaempe.se/#post70
Next »